Case: TRUCK SUPPORT en ProAct

Organisatie
TRUCK SUPPORT is een bekende speler in de transportbranche. De unieke combinatie van truck- en traileronderhoud én bandenservice in één maakt van TRUCK SUPPORT de go-to onderhoudspartner voor veel transportondernemingen.

Daarnaast ontwikkeld TRUCK SUPPORT onder de naam ProAct werkplaats software die de processen in de werkplaats vergemakkelijken en het mogelijk maken om de cliënt van relevante data te voorzien over het wagenpark.

Doelen
TRUCK SUPPORT heeft aan werk geen gebrek. Werkorders voor reparatie en onderhoud stapelen zich op tot een punt dat nieuw werk zelfs niet meer aangenomen kan worden. De simpele oplossing, meer monteurs aannemen, is door de krapte op de arbeidsmarkt haast onmogelijk. Daarom heeft TRUCK SUPPORT het doel om de monteurs in dienst effectiever en efficiënter te kunnen laten werken en daarmee de productiviteit van de werkplaats te verhogen.

Situatie nu
De eerste versie van de ProAct werkplaats software staat live echter wordt er nog voornamelijk gewerkt op papier. Daarnaast ontbreekt er relevante documentatie over hoe de organisatie nu echt werkt. Dit belemmerd TRUCK SUPPORT in het krijgen van inzicht in knelpunten, maar ook het vertalen van gedeelde kennis in gestandaardiseerde processen en het ontwikkelen van de tweede versie van de werkplaats software. Hierdoor wordt er nog te vaak het wiel opnieuw uitgevonden terwijl dit helemaal niet nodig is.

Situatie straks
De basis staat voor procesverbetering en software development: inzicht in de structuur en kernprocessen van de organisatie. Beschikbare kennis is gestandaardiseerd en beschikbaar voor het team Dit op het gebied van afdelingen, teams, rollen, bedrijfsprocessen (inclusief handleidingen en workload).

VIAVERI Oplossing

Een digitaal en klikbaar Organisatie Handboek
Voor TRUCK SUPPORT ontwikkelen we een digitaal en klikbare Organisatie Handboek waarin de gehele organisatie gedocumenteerd is. Hieruit kunnen verschillende rollen vanuit verschillende perspectieven inzicht en kennis halen. De kern database structuur is zo ontworpen dat nieuwe informatie gemakkelijk toegevoegd kan worden. Zo worden we met TRUCK SUPPORT stap voor stap slimmer. Daarbij hebben wij gebruik gemaakt van bewezen theorieën zoals RASCI en Value propositie Design en hebben we deze ‘actionable’ gemaakt.

Een digitaal en klikbaar Product Management tool
Voor ProAct ontwikkelen we een digitaal en klikbare Product Management tool waarmee inzicht verkregen wordt in de huidige versie van de ProAct Software. Daarnaast staat de informatie binnen het Organisatie Handboek ook aan de basis voor de Software Development van ProAct. Hierbij fungeert TRUCK SUPPORT als de standaard werkplaats. Het product managementsysteem kan zo toetsen welke producten, functies en features een oplossing vormen in welke processtappen en waar de kansen liggen voor product development. De twee systemen sluiten dus naadloos op elkaar aan.

Related Posts

VIAVERI

Test

Organisatie TRUCK SUPPORT is een bekende speler in de transportbranche. De unieke combinatie van truck- en traileronderhoud én bandenservice in

Lees meer